K.v.K. werkt voor ondernemers

In het kort:

De Kamer van Koophandel (KvK) behartigt de belangen van ondernemingen in Nederland. Het is een organisatie die ondernemers helpt te starten met ondernemen, te innoveren en te ondernemen in binnen- en buitenland. Daarnaast adviseert de KvK de overheid.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar geld voor je bedrijfsplannen (zowel starter als bestaande ondernemer) en wil je weten hoe je dit aanpakt? Gebruik de K.v.K. Gids voor bedrijfsfinanciering als wegwijzer om goed voorbereid bij een financier aan te kloppen.
Klik voor K.v.K. Gids voor bedrijfsfinaciering op onderstaande link.
www.kvk.nl/advies-en-informatie/financieringHoe krijg en houd je als ondernemer je geldzaken op orde?

In het Geldboek voor ondernemers vind je alle basisinformatie over geldzaken, financiering, administratie en belastingen. Gebruik het als opstap en naslagwerk om grip te houden op je financiƫn. Dat maakt ondernemen een stuk overzichtelijker.
Wil je meer weten over deze basisinformatie, klik op onderstaande link.

www.kvk.nl/advies-en-informatie/financiering/geldboek


CORONA STAPPENPLAN

Je bedrijf is winstgevend en je hebt grote plannen voor de toekomst. Dan komt de coronacrisis en zakt je omzet weg. Hoe overleeft jouw bedrijf de coronacrisis?

De coronacrisis hakt er flink in. Je klanten blijven weg en je kosten lopen door. Het water staat je aan de lippen. Na de crisis verwacht je op lange termijn misschien wel wat herstel van je omzet maar je zal je verdienmodel (tijdelijk) moeten aanpassen. Met dit stappenplan bepaal je jouw verwachte omzet en stel je vast hoe groot je liquiditeitsprobleem is. Je berekent hoeveel geld je nodig hebt: jouw financieringsbehoefte. En welke financieringsvorm bij jou.

Wil je meer weten klik op onderstaande link.

www.kvk.nl/advies-en-informatie/zwaar-weer/financiele-problemen-pas-je-bedrijf-aanNieuwsbrief m.b.t. K.v.K. Coronaloket

Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, geeft KVK samen met partners invulling aan hetCoronaLoket voor ondernemers. Dit loket is bedoeld voor vragen over de gevolgen van het coronavirus voor bedrijven en ondernemers. Het loket is te bereiken via www.kvk.nl/corona en 0800 2117. Het KVK CoronaLoket is telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur voor ondernemersvragen.
Voor de nieuwsbrief klik op onderstaande link.

KVK_CoronaLoket_nieuwsbrief_19okt_DEF.pdf

In de nieuwsbrief meer over o.a. feiten en cijfers, handige links en provinciale en regionale initiatieven wat betreft Corona.