Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Met NLP leer je hoe je door middel van gesproken taal en non verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert.

Toen NLP in de jaren ’70 bedacht werd door Richard Bandler en John Grinder ontdekten zij dat succesvol gedrag in kaart gebracht kan worden. Het begon met de succesvolle therapeuten Virginia Satir, Fritz Perls en Milton Erickson. Richard Bandler en John Grinder ontdekten dat er een overeenkomst was in de communicatie van deze drie bekende therapeuten en bedachten een manier om dit in kaart te brengen zodat ze dit vervolgens aan andere mensen konden leren.

Zo ontstond NLP als methode om zeer snel en effectief resultaten te bereiken in therapie sessies. In de loop der tijd zijn er steeds meer succesvolle mensen gemodelleerd waaronder succesvolle zakenmensen, yogi’s sjamanen en tal van andere therapeuten. Intussen is NLP uitgegroeid tot een methode die wereldwijd gehandhaafd wordt in therapie sessies en het zakenleven.

NLP COACHING

NLP coaching is gebaseerd op alle succesvolle NLP technieken die de afgelopen 40 jaar ontwikkeld zijn. Tijdens NLP coaching ga je samen met een coach aan de slag om je inzicht te geven in de manier waarop jouw brein al jouw informatie verwerkt. Zo kom je er tijdens coaching achter wat voor jou de ideale manier is om dingen te veranderen. De NLP coach speelt daar op in door je technieken te leren die precies voor jou geschikt zijn op een manier die voor jou goed werkt.

Met deze technieken ben je vervolgens zelf in staat om in je leven allerlei zaken op een andere manier te beleven. Het belangrijkste is dat je leert om op een andere manier naar je emoties te kijken en deze anders te leren voelen.

Vervolgens wordt er aandacht besteed aan het uitbouwen van je zelfvertrouwen. Op deze manier sta je dan weer vol zelfvertrouwen in het leven zodat je kunt bereiken wat je wilt. Je leert gebruik maken van tijdslijnen om je toekomst te plannen en we doen specifiek oefeningen die van toepassing zijn op jouw leven.