In balans en dicht bij jezelf blijven

In Balans en dicht bij jezelf blijven

Het zijn vreemde tijden voor iedereen met de social distancing, thuis werken, (tijdelijk) geen werk meer, grote onzekerheid voor het voortbestaan van jouw bedrijf, en de vraag hoelang het allemaal gaat duren en noem verder maar op.

De vraag is dan: hoe ga jij hier mee om?
Hoe blijf jij in balans en bij jezelf?

Het antwoord hierop zal voor eenieder anders zijn.
Wat we wel weten is dat we op een aantal zaken geen invloed hebben. De vraag moet dan ook niet zijn: wat kan ik nu niet meer, maar wat kan ik nu wel.
De één vindt een uitlaatklep in sporten, een ander gaat lopend of fietsend de natuur in. Of stort zich op muziek, het lezen van een boek, koken of een andere bezigheid. Allemaal manieren om je te verzetten en de sleur en negatieve gedachtegang te doorbreken.

Bij mij werkt wandelen en fietsen. Na een half uur verdwijnen langzaam die negatieve gedachten en komen er positieve voor in de plaats. Met als resultaat de meest waanzinnige ideeën waar ik dan weer haalbare onderdelen uithaal en mee aan de slag ga.
Dat het vaak onmogelijke ideeën zijn vind ik prachtig. Ik weet dan dat ik nog steeds kan dromen en fantaseren.

Hoe zit het met jou, kun jij nog dromen?
Of zit je vast en lukt het niet meer om je gedachten de vrije loop te laten gaan en heerlijk weg te dromen en vind je het vervelend om met anderen hier over te praten.

Stel je dan eens bewust open en schrijf een brief aan jezelf met al je gedachten, hoe bizar ze ook zijn, en met wat jij wilt en kunt. Lukt dat niet direct, schrijf dan een brief met wat jij niet wilt en wat niet gaat. Je zult merken dat langzaam naar bovenkomt wat jij wel wilt en wat wel gaat. En weet je, er is niets zo gewillig als papier.
Lees die brief meermalen aandachtig door en schrap alle bijzaken en vul hem aan met nieuwe gedachten.
Je zult zien dat het steeds duidelijker wordt. Ga door tot je de kern te pakken hebt. En ga hier mee aan de slag.
En zo kan schrijven een manier zijn om je gedachten weer op het juiste spoor te krijgen, rust in je hoofd te creëren, prioriteiten te stellen en je balans te hervinden om zodoende weer dicht bij jezelf te komen.
Het enige wat je moet doen is luisteren naar jezelf. Want er is niemand die jou beter kent dan jij.
Kom je er zelf toch niet voldoende uit, neem dan iemand in de arm die je hierbij kan helpen. En schroom niet. Het gaat hier namelijk om jou en om niemand anders.

Zorg dat jij jezelf weer terugvindt en gaat dromen.